سلامت نیوز : به عقیده یک فوق تخصص ستون فقرات آتروز به شغل بستگی نزدیکی دارد به طوری که در مشاغل مختلف نواحی مختلف بدن دچار این بیماری می شود.
دکتر قاسم اسحاقی در گفتگو با سلامانه، معتقد است:«آرتروز می تواند یا یک ناحیه را دچار کند و یا چند ناحیه. هر چه آرتروز یک ناحیه را درگیر کند، درمانش نیز آسانتر خواهد بود. مشکل ترین بیماران کسانی هستند که استئوآرتریت یا آرتروز عمومی دارند. به طوری که گردن، کمر، زانو، انگشتان دست و ... همگی درگیر شده اند. »
وی می افزاید:« روماتیسم هم یک نوع استئوآرتریت است ولی تفاوتش با آرتروز این است که در آرتروز علامت سیستمیک مثل تب و خشکی صبحگاهی وجود ندارد علاوه بر این که درد بیمار در مراحل اولیه مکانیکی است و نه التهابی. یعنی بیمار در اثر حرکت دچار درد می شود. ولی با پیشرفته شدن آتروز، مایع داخل مفصلی زیاد و درد، مخلوط خواهد شد. یعنی بیمار با بیدار شدن صبحگاهی خشکی گردن دارد و در اثر حرکت نیز این درد ازدیاد می یابد.»
به گفته این فوق تخصص جراحی ستون فقرات در واقع این بیماران از نظر عمومی سالمند و فقط درد دارند. اولین علامت بیماران به هر حال درد است بخصوص در گردن و سر. تشخیص آرتروز بر مبنای رد کردن بیماری های دیگر صورت می گیرد.
وی با اشاره به این که علت درخواست ام آر آی برای این بیماران رد بیماری های دیگر است، می گوید:« آتروز را باید از بیماری های دیگر تشخیص افتراقی داد. در گذشته هر استخوانی دچار زائده بود، تشخیص آتروز می گذاشتند ولی امروزه اگر این زائده به سمت جلو باشد، آتروز مطرح است و اگر به سمت عقب و داخل کانال نخاعی باشد، درگیری دیسک گردن مطرح می شود.»
دکتر اسحاقی خاطرنشان می کند:«با پیدایش ام آر آی بیماری تنگی کانال نخاعی نیز تشخیص داده شد. فرق این بیماری با آرتروز این است که سوراخ های عصبی کانال نخاعی رو به تنگی می رود و فرد دچار درد اندام ها می شود. در حالی که در آرتروز علائم عصبی مطرح نیست و فرد دچار درد عصب و یا خواب رفتگی در ناحیه دست و یا پا نمی شود. درد تا شانه و یا تا استخوان پشت کتف می شود. یعنی از شانه پایین تر نمی رود و با حرکت تشدید می شود.»
پیشنهاد سردبیر
-
آیا بیش از حد ادرار میکنید؟
ادرار کردن پنج تا شش بار در روز برای اکثر افراد کاملاً طبیعی است، اما اگر شما همیشه قبل از اینکه واقعاً لازم باشد به دستشویی میروید، ممکن است مثانهتان را به ظرفیت کمتر عادت دهید و این باعث میشود بیشتر نیاز به ادرار داشته باشید.
-
سبزیجات غنی از منیزیم برای حمایت از سلامت کلی بدن
با مصرف زیاد سبزیجات برگسبز، غلات کامل و حبوبات، منیزیم بدن خود را تأمین کنید!
-
نوع جدیدی از دیابت کشف شد؛ نه از پرخوری، بلکه از گرسنگی!
طبق آخرین نسخه اطلس دیابت IDF، از هر ۹ بزرگسال در جهان، یک نفر به نوعی از دیابت مبتلاست. با این حال، بیش از ۲۵۰ میلیون نفر هنوز از بیماری خود بیاطلاعاند.
-
چرا هر روز به ۳۰ دقیقه سکوت نیاز داریم؟
کارشناسان میگویند ۲ ساعت سکوت در روز، نقش مهمی در سلامت روان، حفظ حافظه، کاهش استرس و پیشگیری از بیماریهای تحلیلبرندهی مغز داشته باشد.
-
ویتامین C: محافظ طبیعی پوست و استخوان
ویتامین C، علاوه بر نقش بنیادین در تولید کلاژن، به حفظ سلامت پوست، مفاصل و جلوگیری از تحلیل استخوان کمک میکند.
-
گرمازدگی در داخل خانه را جدی بگیرید
با شدت گرفتن گرمای تابستان، اقدامات لازم برای مقابله با گرمازدگی بسیار مهم است.
-
فرمول مراقبت از پوست صورت در تابستان
در تابستان، پوست چرب تمایل بیشتری به تولید چربی دارد. استفاده از یک شوینده مناسب صورت که بتواند به طور موثر آلودگی و چربی اضافی را از سطح پوست پاک کند بسیار مهم است. اگر هم پوست خشک باشد، اهمیت مراقبت از پوست خشک در تابستان به دلیل تعریق بیشتر، پر رنگ تر میشود.
-
راز جوانی و سلامت در یک میوه شیرین!
توت سفید، گنجینهای طبیعی با خواصی شگفتانگیز برای سلامت بدن است. از تقویت بینایی گرفته تا درمان روماتیسم، این میوه کوچک فواید بزرگی دارد که طب سنتی آن را تأیید میکند.
نظر شما